Wat klanten zeggen

Wat onze klanten vinden is belangrijk voor ons. Hieronder kunt u lezen hoe een aantal van onze klanten onze pensioenvoorlichting ervaart. 

"Fijn dat er tijd is om één-op-één vragen te stellen"

“Ieder jaar geeft PFZW op verschillende locaties van ons ziekenhuis presentaties aan medewerkers. Deze zijn erg populair vooral onder de collega’s die 57 jaar en ouder zijn. Die zijn nieuwsgierig naar hun pensioen. Bij ons komt Jan Breunesse. Hij weet van het begin tot het eind de aandacht vast te houden. Best knap bij dit soort droge materie. Met veel humor houdt hij iedereen bij de les. En geeft antwoord op alle vragen die er leven.

Hij spoort de mensen ook aan om naar de pensioenplanner te gaan om te bekijken hoe het pensioen ervoor staat. Na afloop is er uitgebreid tijd om vragen te stellen. Ook één-op-één als het om vragen gaat die ze liever niet centraal stellen. Mijn collega’s vinden dit bijzonder prettig. Dit blijkt uit de hoge waardering die deze bijeenkomsten krijgen. Ze zijn erg blij dat wij dit als P&O-afdeling organiseren.” 

Connie Alderliesten
Kwaliteitsfunctionaris P&O Servicecentrum Albert Schweitzer Ziekenhuis

“Een HR-afdeling moet up-to-date blijven”

“Iedere 1 à 2 jaar geeft Jan Breunesse, voorlichter van PFZW,  pensioenvoorlichting aan onze medewerkers. Zowel voor de groep 55+, waarvoor het pensioen nadert, als voor een jongere groep collega’s. Ik ben zeer te spreken over deze bijeenkomsten. Pensioen is taaie kost, maar Jan weet de zaal altijd te boeien. Hij vertelt op een smeuïge manier, simpel en duidelijk. Mensen in de zaal kunnen hem goed volgen. En dat doet hij met humor. 

Ook voor mijn eigen HR-afdeling is het prettig om up-to-date te blijven. Jan komt hier regelmatig, bijvoorbeeld om stil te staan bij wetswijzigingen die het pensioen raken. Maar ook om met ons de pensioenplanner door te nemen. Ik geeft zelf pensioenvoorlichting aan medewerkers. De laatste twee jaar heb ik wel aan 100 medewerkers de pensioenplanner laten zien. Vaak komt pensioen ter sprake in het kader van duurzame inzetbaarheid. Dan kijk ik of een collega misschien eerder kan stoppen met werken. De planner helpt bij het voeren van deze gesprekken.

Ik heb nog een tip voor HR-collega’s in de zorg: bespreek het naderende pensioen met je medewerkers. Dit levert vaak nieuwe gedachten op bij medewerkers. Vaak komen ze er achter dat het pensioen best aardig is. Dat ze soms zelfs wat eerder kunnen stoppen. Zeker als ze lang in de zorg hebben gewerkt”.

Ron Rabbelier
HR-adviseur Groene Hart Ziekenhuis

"Met veel humor weet hij mensen te boeien”

 “Door corona is het even geleden dat PFZW Pensioen op komst-presentaties bij ons verzorgde. Normaal plannen we voor collega's van 57 jaar en ouder een sessie in het voorjaar en voor jongere collega's een sessie in het najaar. Omdat we veel locaties hebben, plannen we vier bijeenkomsten per keer. Deze zitten altijd goed vol. We zorgen dat er ook een partner, buurvrouw, zus of broer mee kan. Als het om pensioen gaat, vinden veel mensen dat prettig. 

Het is leuk om te zien hoe ontspannen PFZW-voorlichter Jan Breunesse voor de groep staat. Het zijn altijd hele interactieve sessies. Geen vraag gaat hij uit de weg. Met veel humor weet hij de mensen te boeien voor een toch wel taai onderwerp. En als mensen na de sessie nog persoonlijke vragen hebben, is er een mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek. We zien dat pensioen vanaf een bepaalde leeftijd echt leeft. Nu we deze sessies een tijdje niet hebben georganiseerd, komt er veel vraag naar vanuit de organisatie.

Eén keer per anderhalf jaar praat Jan ook alle medewerkers van de HR- afdeling, juridische zaken en de salarisadministratie bij. Mijn collega’s maken hun agenda’s hiervoor graag vrij. We krijgen op een snelle manier actuele pensioeninformatie aangereikt. Met deze kennis kunnen wij intern de basisvragen van onze medewerkers beantwoorden. Veel verder gaan we niet. Als het op advies aankomt verwijzen we naar de klantenservice van PFZW of naar de pensioenplanner”.

Cindy Kusters
HR-adviseur Amphia

"Beter voorlichten en meedenken in oplossingen"

Voor een recente training kwam PFZW-voorlichter Henk de Graaf  met een corona-proof oplossing. De groep werd in tweeën gesplitst en we volgden een online workshop op maat.

Ook hebben we bij PFZW een webinar over data gevolgd. Data is voor ons belangrijk om tendensen, managementinformatie en stuurinformatie te krijgen. En accountmanager Manfred Nigbur komt jaarlijks langs om ons bij te praten over pensioenzaken. Dat is altijd prettig en informatief.

Zo kunnen we vanuit HR onze medewerkers weer beter voorlichten en meedenken in goede oplossingen.

Jans van Gelder 
Manager HR  De Vogellanden