Hoe maakt u uw personeelsbestand toekomstproof?

Optimale bezetting van uw organisatie, afdeling of team is mogelijk door goed voorbereid te zijn op toekomstige marktontwikkelingen. Dat vraagt om tijdig nadenken over passende personeelsbezetting

Scenario denken is een instrument om de toekomst die u overkomt te verkennen. De impact van deze mogelijke scenario’s maakt u vervolgens concreet door middel van data.

Bent u zich aan het oriënteren op hoe u Strategisch personeelsplanning (SPP) in uw organisatie wilt implementeren? We laten u graag zien wat PFZW hierin voor u kan betekenen. PFZW heeft een Scenariotool ontwikkeld die uw strategische personeelsplanning kan doorrekenen op basis van uw eigen data die bij PFZW beschikbaar is. 

Gratis webinar Strategische personeelsplanning

Meld u aan voor het webinar Strategische Personeelsplanning: op dinsdag 6 juli van 15.30-16.30 uur.

Tijdens het webinar staan we uitgebreid stil bij wat Strategische Personeelsplanning (SPP) is, hoe u aan slag gaat met SPP en hoe u SPP in uw organisatie kan implementeren door middel van de scenariotool voor strategische personeelsplanning van PFZW.

Dit webinar is voornamelijk geschikt voor HR managers en HR adviseurs die geïnteresseerd zijn in de cijfermatige kant van Strategische Personeelsplanning.

Wat is het?

De PFZW Scenariotool voor strategische personeelsplanning brengt uw gewenste en verwachte personeelsbestand in kaart en het eventuele verschil, de ‘gap’, daartussen. Dit gebeurt op basis van door u gekozen ontwikkelingen, organisatiekeuzes en uw huidige personeelsbestand. 

Op deze manier heeft u per functiegroep inzicht in de mogelijke toekomstige ‘gap’ in uw personeelsbestand. Zowel op aantallen (kwantitatief) als op competentieniveau (kwalitatief). 

Hoe werkt het?
 1. Onze Consultants Zorg en Welzijn geven op locatie een demo van de Scenariotool.
 2. Vervolgens kijken jullie samen hoe u de scenariotool het beste inricht voor uw organisatie.
 3. Op basis van uw eigen pensioenaangifte data vullen onze consultants het basismodel voor u in. Eventuele specifieke, andere data die PFZW niet in bezit heeft, vult u zelf aan.
 4. Door middel van een workshop helpen onze consultants u en uw interne stakeholders bij het kiezen van verschillende toekomstscenario’s die voor uw organisatie van belang zijn.
 5. De scenariotool berekent de scenario’s voor u door en houdt rekening met verschillende factoren zoals functiegroep, leeftijd, in- en uitstroomcijfers. 
 6. Per functiegroep krijgt u inzicht in uw toekomstige personeelsbestand, op kwantitatief en kwalitatief niveau.
 7. De uitkomst krijgt u in Excel. Dit bespreekt u in het analysegesprek met een Consultant Zorg en Welzijn. 
Waarom kiezen voor de PFZW Scenariotool?
 • U bespaart veel tijd, doordat de PFZW Scenariotool vooraf ingevuld is met uw eigen pensioenaangiftedata.
 • U krijgt inzicht in de kwantitatieve en kwalitatieve ontwikkelingen van de personeelssamenstelling voor toekomstige situaties.
 • U gaat zelf eenvoudig aan de slag met de PFZW Scenariotool en stuurt op tijd bij waar nodig.
 • U krijgt handvatten voor de cijfermatige onderbouwing van voorgenomen HR-beleid. 
Wat kost het en wat krijgt u?

De PFZW Scenariotool kost € 6.300. 

U krijgt daarvoor:

 • Een gratis demo van de scenariotool op locatie, gegeven door onze Consultants Zorg en Welzijn.
 • De PFZW Scenariotool.
 • Onze consultants trainen u in het gebruik van de scenariotool, zodat u de tool in het vervolg zelfstandig gebruikt.
 • Drie interactieve sessies waarbij we u helpen bij het inrichten van de tool. Hierbij staan we gezamenlijk stil bij de ontwikkelingen van uw organisatie om de toekomstscenario’s te schetsen. 

Wilt u daarna nog wijzigingen in de bestaande scenariotool doorvoeren, dan maken we graag een passende offerte voor u. 

> PFZW Scenariotool aanvragen

Contact

Benieuwd wat de PFZW Scenariotool uw organisatie kan opleveren? Neem contact op met een van onze Consultants Zorg en Welzijn voor een gratis adviesgesprek.

> Contact opnemen