Artikelen voor uw nieuwsbrief of magazine

U kunt onderstaande teksten eenvoudig  gebruiken in uw eigen nieuwsbrief of magazine of op uw intranet. Dat gaat het snelst via de toetsencombinaties Ctrl-C (kopiëren) en Ctrl-V (plakken), of Cmd-C en Cmd-V op een Mac. 

Je pensioen gaat veranderen. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van PFZW!

De komende jaren gaat er veel veranderen voor jou en je pensioen. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Zodra er nieuws is, lees je in eenvoudige taal wat de veranderingen voor jou betekenen. En je krijgt praktische tips om te voorkomen dat je je onnodig zorgen maakt over je inkomen voor later. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan op de website van jouw pensioenfonds: www.pfzw.nl/mijnpfzw

Er komt een nieuwe pensioenregeling

Bij <naam werkgever> werken gedreven en betrokken mensen, zoals jij. Dag en nacht staan wij voor anderen klaar. Daarom zorgt Pensioenfonds Zorg & Welzijn, samen met ons en jou, voor een goed inkomen als jij straks met pensioen gaat. Lange tijd konden we in Nederland de pensioenen goed aanpassen aan economische veranderingen en aan onze werk- en leefomstandigheden. De afgelopen jaren lukt dat steeds minder goed. Jouw pensioen groeit nu door strenge regels onvoldoende mee. Ondanks de pensioenverhogingen van de afgelopen maanden. Daar komt verandering in. Zodat je gerustgesteld kunt zijn dat je, als je stopt met werken, elke maand een pensioeninkomen ontvangt.  Ook al word je 120 jaar. Lees meer over de nieuwe regels voor pensioen op de website van jouw pensioenfonds: www.pfzw.nl/nieuwepensioenregels

Beeldmateriaal

We hebben beelden beschikbaar in verschillende formaten. Maak gebruik van onze beelden in bijvoorbeeld een nieuwsbericht of social media post. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die u wilt gebruiken en klik op 'Opslaan als afbeelding' of 'Sla afbeelding op als' op een Mac. Links vindt u de afbeeldingen voor online gebruik. De afbeeldingen in de rechterkolom zijn geschikt voor drukwerk.

Video

Wist je dat? Er komen nieuwe regels voor pensioen.

Je leest of hoort het overal: Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel. Klink best eng toch, zo’n grote verandering. Gelukkig hoef jij voorlopig niets te doen. En wij kunnen je alvast geruststellen. Als je straks stopt met werken ontvang je elke maand een pensioeninkomen van Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Bekijk de korte video met uitleg over wat de nieuwe pensioenregels voor jou betekenen:
https://youtu.be/VusQMGGF-mw

Veelgestelde vragen

Top 3 meest gestelde vragen

Over een paar jaar komt er een nieuwe pensioenregeling voor iedereen die werkt bij <naam werkgever>. Dat duurt nog wel even, maar het is goed om hier nu al iets meer van te weten. Jouw Pensioenfonds Zorg & Welzijn geeft de antwoorden op de drie meest gestelde vragen:

1. Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor mij?

De pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) moet worden aangepast aan de nieuwe wettelijke regels. In vergelijking met het huidige pensioenstelsel verandert een aantal zaken. Elk pensioenfonds moet zich hieraan houden. Jouw pensioen is straks:

  • begrijpelijker en persoonlijker
  • duidelijker hoeveel premie <naam werkgever> en jij samen inleggen voor jouw pensioen
  • meer afhankelijk van hoe het met de economie gaat. Je pensioen gaat eerder omhoog als het goed gaat met de economie, maar het gaat ook eerder omlaag als het slechter gaat
  • voorzien van een goed te begrijpen nabestaandenpensioen voor jouw eventuele partner
  • zo geregeld dat je de mogelijkheid heeft om een bedrag in één keer op te nemen als u met pensioen gaat. Dit kan waarschijnlijk vanaf begin 2024

 

2. Krijg ik door de nieuwe pensioenregeling een lager of hoger pensioen?

Wat de nieuwe pensioenregeling betekent voor iedere individuele deelnemer weten we pas als Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW) de nieuwe regels voor pensioen invoert en zij per deelnemer de nieuwe berekening kunnen maken. PFZW heeft al wel voorlopige berekeningen gemaakt. Andere pensioenfondsen en het Centraal Planbureau ook. Hieruit blijkt dat de huidige deelnemers naar verwachting ten minste een gelijkblijvend of zelf hoger pensioen krijgen door de overstap op de nieuwe regeling.

3. Waarom komen er nieuwe regels voor pensioen?

De afgelopen jaren lukt het steeds minder goed om het huidige pensioenstelsel aan te passen aan economische veranderingen en aan onze werk- en leefomstandigheden. Mensen worden steeds ouder en genieten langer van hun pensioen. Daardoor zijn er minder werkende mensen en meer gepensioneerden. Ook werken mensen niet meer hun hele leven bij één werkgever. Dit heeft invloed op de inkomsten en uitgaven van pensioenfondsen. De huidige regels maken het bovendien moeilijk om, als het beter gaat met de economie, de pensioenen mee te laten groeien. Tijd voor verandering dus.

Heb je meer vragen? Kijk dan op pfzw.nl/nieuwepensioenregels